Dostupni linkovi

Klinton u razgovoru sa Lukšićem: Crna Gora primjer stabilnosti


Crna Gora je primjer stabilnosti i pozitivnog napretka, poručila je američki državni sekretar Hilari Klinton u telefonskom razgovoru sa predsjednikom crnogorske Vlade Igorom Lukšićem i iskazala uvjerenje da će se odnosi Crne Gore i SAD potvrđivati i unaprjeđivati u obostranom interesu i nakon formiranja nove vlade.

Ona je iskazala žaljenje što nije bila u prilici da tokom boravka u zemljama regiona posjeti Podgoricu i lično prenese utiske o pozitivnim demokratskim i ekonomskim kretanjima u Crnoj Gori.

U tom kontekstu Klintonova je ohrabrila dalje provođenje reformi neophodnih za ostvarenje integracionih težnji Crne Gore, članstva u EU i NATO.

„Integracioni procesi u Crnoj Gori predstavljaju garant političke i bezbjednosne stabilnosti regiona kojoj Crna Gora daje veliki doprinos“, istakla je Klintonova.

Ona je još jednom istakla značaj učešća crnogorskih vojnika u mirovnim misijama,kao doprinos uspostavljanju i očuvanju globalnog mira i demokratije, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Lukšić je iskazao zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju SAD pružaju Crnoj Gori, kako u pogledu strukturnih reFormi, tako i za nastavak integracionih procesa, kojima Crna Gora ostaje posvećena i u narednom periodu.

„Jačanje institucija, vladavina prava i ekonomski napredak, prioriteti su Vlade i svih segmenata društva“, dodao je Lukšić.
XS
SM
MD
LG