Dostupni linkovi

Nenad Prokić istupio iz LDP-a zbog vređanja na nacionalnoj osnovi


Dosadašnji funkcioner Liberalno - demokratske partije (LDP) Nenad Prokić podneo je danas ostavku na mesto u Glavnom odboru i na članstvo u stranci.

U pismu poslatom agenciji Beta, Prokić je naveo da ostavku podnosi zbog vredjanja na nacionalnoj osnovi člana Glavnog odbora LDP-a Hakije Eminovića iz Medvedje, na poslednjoj sednici Predsedništva stranke 2. novembra.

Prokić navodi da su zbog vredjanja Eminovića dva člana Predsedništva iz protesta napustila sednicu, dok "preostalim članovima, njih dvadesetiosam, to nije predstavljalo bilo kakvu smetnju, pa su ostali na sednici".

On je dodao da je u članstvo Glavnog odbora ionako kooptiran bez pristanka.

Prokić je 30. oktobra objavio pismo pod naslovom "Umesto govora na Glavnom odboru LDP-a" u kojem je oštro kritikovao predsednika stranke čedomira Jovanovića zbog liderske samovolje i ocenio da je stranka u veoma lošem stanju.

"LDP je u veoma lošem stanju. Oštrica LDP-a, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronadjemo politiku, jer smo je izgubili", naveo je Prokić u pismu "običnim clanovima" LDP-a i dodao da nema više procepa izmedju LDP-a i drugih
stranaka, a procep je osnov svake demokratije.
XS
SM
MD
LG