Dostupni linkovi

Sestra Mila Đukanovića najavila tužbe protiv tri medija


Podgorički advokat Ana Kolarević najavila je tužbe protiv redakcija dnevnih listova Vijesti
i Dan i nedeljnika Monitor zbog, kako je objasnila, kleveta protiv nje, a posebno u vezi sa navodnim nelegalnim učešćem u postupku privatizacije Telekoma Crne Gore.

Kolarevićeva je u sinoćnjem intervjuu podgoričkoj televiziji Atlas rekla da će iduće sedmice predati tužbe protiv tih medija kojima je, kako je ocenila, "interesantna" samo zbog toga što je sestra bivšeg predsednika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

"Ti mediji su se udružili kao kriminalna organizacija, s ciljem 'hajde da blatimo sestru Mila Đukanovića'", rekla je Ana Kolarević.

Ona je kazala da je "sve laž" što su mediji pisali o njoj i njenom navodnom uticaju na privatizaciju Telekoma Crne Gore i još nekih firmi, i izrazila "zapanjenost" zbog toga što nadležni organi ne pozivaju na odgovornost medije kad iznose takve neistine.

Ona je potvrdila da je prihvatila advokatski anganžman u vezi sa zahtevom potomaka srpske i jugoslovenske kraljevske porodice Karađorđević da im Crna Gora vrati imovinu u toj državi za koju smatraju da im pripada.

Ana Kolarević je objasnila da to ne čini radi novca, već "s motivom da pokaže da je Crna Gora država vladavine prava".

Ona je istakla da Karađorđevići "ne žele da otmu" imovinu Crnoj Gori, nego da im se
ili vrati ili da ih država Crna Gora obešteti.
XS
SM
MD
LG