Dostupni linkovi

Moguća nova oluja na istočnoj obali SAD


Američki meteorolozi saopštili su da bi još jedna oluja mogla da izazove probleme dan poslije predsjedničkih izbora na istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država (SAD), opustošenoj razornom olujom Sendi.

Meteorolozi, međutim, navode da do oluje ima još šest dana, pa je isuviše rano za zabrinutost i moguća je promjena vremenske prognoze prije njenog udara krajem naredne sedmice.

Centar za vremensku prognozu pri Nacionalnoj meteorološkoj službi koji prati zimske oluje saopštio je da postoji mogućnost da još jedna oluja pogodi područje srednjeg Atlantika i Nove Engleske.

Meteorolog Brus Salivan tvrdi da nova oluja neće biti tako razorna kao superoluja Sendi i da nije tropska, prenosi Tanjug.

Oluja bi mogla da donese snijeg u unutrašnjosti Nove Engleske i Njujorka, eroziju plaža i jake vjetrove na području već pogođenom snažnom olujom Sendi, kao i umjerenu ili jaku kišu.

Razorna oluja Sendi, koje je ove sedmice pogodila istočnu obalu SAD, odnijela je najmanje 95 ljudskih života u SAD i Kanadi.
XS
SM
MD
LG