Dostupni linkovi

Ivica Osim odlazi iz Nogometnog saveza BiH


Legendarni bosanskohercegovački nogometni trener Ivica Osim koncem godine napustit će funkciju predsjednika Odbora za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Gostujući na Radiju BiH Osim je poručio kako se povlači iz Nogometnog saveza BiH i neće imati nijednu drugu funkciju u nogometnim strukturama.

"Učinili smo što smo trebali učiniti. Skinuta je suspenzija saveza, uspjeli smo omogućiti i reprezentaciji i klubovima da se natječu, a uspjeli smo i financijski stabilizirati savez," naglasio je Osim.

Bivši trener Željezničara, Jugoslavije, Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda i Japana stigao je za kormilo Odbora za normalizaciju 18. travnja prošle godine nakon što su Europska nogometna federacija (UEFA) i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirali savez jer čelnici NSBIH-a nisu željeli ukinuti trojno predsjedništvo.

Suspenzija je ukinuta 30. svibnja, a predsjednik Uefe Michel Platini tada je naglasio kako je 'zahvaljujući Osimu nogometna organizacija u toj zemlji spašena od propasti'.

Skupština NSBIH-a na kojoj će se izabrati predsjednik i dva dopredsjednika bit će održana 13. prosinca, a Osim se nije kandidirao niti za jednu od ovih funkcija.
XS
SM
MD
LG