Dostupni linkovi

Ciklon Ladislav pogodio deo hrvatskog primorjaViše primorskih mesta u Dalmaciji i južnoj Istri poplavljeno je, usled velih talasa koje je uzrokovao olujni vetar, čija brzina je dostizala 140 kilometara na čas.

Najjači udari vjetra kod Splita dostizali su i 112 kilometara na čas, dok je na ostrvima bio još jači. Tako je na Visu duvao vetar od čak 133 kilometara na čas, na Lastovu 119 kilometara, a na Mljetu 116.

U južnoj Istri olujni jugo, koji je duvao brzinom 140 kilometara na čas, podigao je nivo mora za metar, javili su hrvatski mediji.

Poluostrvo na kojem se nalazi kamp "Stupice", oko 10 kilometara južno od Pule, postalo je ostrvo, na kojem su ostali izolovani turisti iz Austrije, Slovenije i Holandije.

Zbog obilnih padavina poplavljen je i deo Pule, a nadležne službe upozoravaju vozače na opreznu vožnju zbog podignutih šahtova.

Pod vodom je i splitska Riva, a više automobila oštetile su grane i stabala koje je lomio vetar.

I pojedini dijelovi Zadra od jutros su pod vodom zbog visokog nivoa mora, a vatrogasci ispumpavaju vodu iz ugostiteljskih objekata. Poplavljen je i Novigrad kod Zadra, te deo autoputa Pag - Novalja.

Kod Šibenika je poplavljen Dolac, te Bilice, gde su neki delovi gotovo odsečeni, a u neke kafiće može se doći i čamcem.
XS
SM
MD
LG