Dostupni linkovi

Putina ne muče leđa zbog ždralovaPortparol Vladmira Putina demantovao je danas da je ruski predsednik povređen prilikom leta deltaplanom sa motorom u okviru podučavanja mladih sibirskih ždralova da lete.

Putin se poslednjih nedelja retko pojavljuje u javnosti, što je podstaklo spekulacije da je bolestan ili povređen.

Dnevnik Vedomosti objavio je danas, pozivajući se na izvore bliske Kremlju, da je Putin prilikom leta u deltaplanu u septembru obnovio staru povredu kičme.

Ipak, njegov portparol Dmitrij Peskov rekao je agenciji RIA Novosti da let nije povezan sa činjenicom da se Putin retko pojavljuje u javnosti iako, kako je kazao, ima problema s leđima.

Peskov je kazao i da Putin retko putuje u Kremlj pošto ne želi da vozila iz njegove pratnje prouzrokuju dodatne probleme u saobraćajnoj gužvi u Moskvi.

Putin je 6. septembra učestvovao u ornitološkom eksperimentu spasavanja retke vrste ždralova i leteći na deltaplanu pokazivao pticama pravac leta do zimovališta.

Ruski predsednik je poznat po sklonostima ka avanturama i divljini - do sada se slikao s tigrom i polarnim medvedom, kako jaše na konju go do pasa ili dok je ronio. A vozio je i mlazni avion.
XS
SM
MD
LG