Dostupni linkovi

Putin ove godine neće u kontakt emisiju s građanima


Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je već gotovo godinu dana sučeljen s neviđenim valom protesta, ove godine neće nastupati u kontakt-emisiji s građanima, uvedenim prije deset godina, piše u srijedu ruski dnevnik Kommersant.

- Ove godine neće biti "direktne linije", potvrdio je listu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Ta kontakt-emisija koja se direktno prenosila počela se emitirati 2001. godine, za Putinova prvog predsjedničkog mandata. Poslije je postala tradicija koja nije prekinuta ni u razdoblju od 2008. do 2012. kada je bio premijer.

Peskov je ipak dodao da će se emisija održati 2013. godine, "u proljeće ili ljeto", za razliku od prethodnih godina.

Putin je naime u tim emisijama koje su trajale više sati, odgovarao na - izabrana - pitanja sugrađana okupljenih u manjim grupama širom zemlje.

- Uzet ćemo u obzir klimatske uslove i direktna linija će se organizirati kada bude toplo a ne kad se uši i noge smrzavaju, rekao je glasnogovornik, a prenijele su ruske agencije. Dodao je da će Putin krajem godine imati "veliku pres-konferenciju".

Putin je gotovo godinu dana suočen s neviđenim valom protesta koji su izbili nakon spornih parlamentarnih izbora u decembru lani na kojima je pobijedila njegova stranka na vlasti Jedinstvena Rusija, zahvaljujući prevarama, kako tvrde opozicije i promatrači.
XS
SM
MD
LG