Dostupni linkovi

Zamjenica državnog odvjetnika Hrvatske razriješena


Dosadašnja zamjenica državnog odvjetnika Hrvatske Višnja Lončar danas je, na sopstveni zahtev, razrešena te funkcije, pošto su se njen sin i suprug našli u središtu korupcijskog skandala kupovine ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Lončar je bila jedan od 20 zamjenika glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Njen suprug, hirurg Kliničko-bolničkog centra Dubrava Božo Lončar, nalazi se u istražnom zatvoru zbog sumnje da je pokušao da podmiti profesora anatomije na zagrebačkom Medicinskom fakultetu kako bi njegov sin položio ispit.

Prema pisanju hrvatskih medija, antikorupcijska akcija na Medicinskom fakultetu se zakomplikovala kada je nedavno uhapšeni policajac, osumnjičen da je podatke iz tajnih istraga otkrivao trećim osobama, upozorio Višnju Lončar da joj članove porodice prisluškuju.

Ona je to prijavila glavnom državnog odvjetniku Mladenu Bajiću.Prema dosadašnjim informacijama, ona nije znala da su joj sin, student prve godine Medicinskog fakulteta, i suprug upleteni u korupciju na fakultetu.

Zbog afere prodaje ispita na Medicinskom fakultetu u istražnom zatvoru je još četvoro osumnjičenih, među kojima i profesor anatomije koji se osumnjičen da je u tri slučaja "prodao" ispit po cijeni od 1.000 do 2.000 eura.
XS
SM
MD
LG