Dostupni linkovi

SAD: ubrzane pripreme da dolazak uragana "Sendi"Američke vlasti ubrzano vrše pripreme za udar uragana "Sendi" na istočnu obalu.

Predsjednik SAD-a Barak Obama otkazao posjetu Ohaju i vratio se u Vašington da bi pratio događaje u vezi sa dolaskom oluje, mada još nije otkazan njegov odlazak na Floridu, gdje bi trebao da, uz bivšeg šefa Bijele kuće Bila Klintona, prisustvuje mitingu.

Oluja je trenutno prečnika oko 835 kilometara i sporo se kreće se u pravcu sjever-istok brzinom od samo 25 kilometara na čas i u narednih 24 do 36 časova mogla bi zahvatiti do 12 američkih država donoseći obilne kišne i sniježne padavine, jake nalete vjetra i prekide dovoda električne energije.

Uragan "Sendi" praćen vjetrovima brzine od 120 kilometara na čas i očekuje se da će izazvati velike poplave kod centralnoatlantske obale SAD, uključujući Long Ajlend i luku Njujork.

Očekuje se i da će vjetrovi dobiti na snazi kada "Sendi" dopre do kopna. Vanredno stanje proglašeno je u američkim državama Merilend, Njujork, Pensilvanija, Virdžinija u glavnom gradu Vašingtonu i obalskoj oblasti u Sjevernoj Karolini.
XS
SM
MD
LG