Dostupni linkovi

Geri Gliter uhapšen zbog slučaja Džimija Sevila


Londonska policija u nedelju je uhapsila rokera optuživanog za seksualno zlostavljanje, Gerija Glitera, zbog moguće veze sa slučajem pokojnog voditelja Bi-Bi-Sija (BBC) Džimija Sevila, za koga se ispostavilo da je zlostavljao decu.

Policija nije odmah identifikovala optuženog ali su BBC i Asošiejted pres izvestili da je to 68-godišnji Gliter.

Muzičar koji se proslavio hitom "Rock & Roll (Part 2)" optuživan je u Velikoj Britaniji i Vijetnamu za seksualno zlostavljanje dece. BBC i Skaj njuz danas su emitovali snimke na kojima policija odvodi Glitera.

Britanska policija obično ne identifikuje osumnjičene pre nego što budu optuženi. Upitan za Glitera, policijski predstavnik rekao je samo da je u okviru istrage Sevilovog slučaja jutros uhapšen muškarac šezdesetih godina i da je zadržan u pritvoru u Londonu.

Stotine mogućih žrtava javilo se od kako je počela da se vodi istraga optužbi za seksualno zlostavljanje protiv Sevila, dugogodišnjeg voditelja popularnih televizijskih programa među kojima su "Top of the Pops" i "Džimi'll Fix It", koji je umro u 84. godini 2011. Većina je rekla ih je zlostavljao Sevil ali pojedini od njih pomenuli su i druge. Gliter je prvi osumnjičeni uhapšen zbog skandala koji je nametnuo i pitanje odgovornosti BBC.

Direktor BBC-jevog trusta Kris Paten danas je rekao da će otkriti pravi opseg skandala, kako bi spasio ugled te kuće. BBC je pokrenuo nezavisnu istragu ponašanja i prakse kompanije u vreme Sevilovog rada.
XS
SM
MD
LG