Dostupni linkovi

Beograd: Novo suđenje Bogdanovu 7. novembra


Početak ponovljenog suđenja jednom od vođa navijača Crvene zvezde Ivanu Bogdanovu zakazano je za 9. novembar, kaže portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić.

Bogdanov je optužen za napad na policiju i učestvovanje u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice Partizana-Crvene zvezde 2006.

Bogdanovu će se ponovo suditi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer je početkom oktobra Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bio osuđen na dve godine zatvora i naložio da mu se ponovo sudi.

On će na optuženičku klupu ponovo biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kom se nalazi od 24. maja 2011. godine, kada je proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi.

Prvostepenu presudu Apelacioni sud je ukinuo jer smatra da je presuda nerazumljiva i da je sud dao "nejasne, protivrečne i neprihvatljive razloge i u pogledu ocene nalaza i mišljenja sudskih veštaka iz Beograda".

U prvom veštačenju lekara sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu iz oktobra prošle godine, navodi se da je Bogdanov bio neuračunljiv u trenutku incidenta, odnosno da nije bio svestan svojih postupaka, pošto je prethodno primio jak udarac u glavu.

Ovaj nalaz, međutim, osporilo je tužilaštvo i zatražilo novo veštačenje, za koje je sud odredio Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, koji je konstatovao da je bio smanjeno uračunljiv.
XS
SM
MD
LG