Dostupni linkovi

Platini: Srbiji preti oštra kazna


Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da bi Srbija mogla da se suoči sa oštrom kaznom nakon optužbi za vređanje igrača na rasnoj osnovi prošle nedelje.

Mladi engleski reprezentativac Deni Rouz žalio se posle revanš utakmice baraža za prvenstvo Evrope protiv selekcije Srbije 16. oktobra u Kruševcu da je na stadionu "Mladost" rasno zlostavljan, a britanski zvaničnici zatražili su teške sankcije za srpski fudbalski savez.

"Pre više od godinu dana dali smo Srbiji i Hrvatskoj ozbiljne žute kartone zbog navijačkih incidenata, sada ćemo videti šta će Disciplinska komisija UEFA da odluči. Mi ćemo dobiti izveštaj delegata i zvaničnika sa te utakmice. Imamo televizijski snimak i Disciplinska komisija će se baviti time", izjavio je Platini novinarima u Parizu.

Mlada reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na evropsko prvenstvo pošto je u Kruševcu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju tog meča sukobili su se igrači, kao i pojedini članovi stručnih štabova dve selekcije.

Događanja na kruševačkom stadionu Disciplinska komisija UEFA razmatraće 22. novembra, kada bi mogla da bude izrečena i eventualna kazna Fudbalskom savezu Srbije.

Nacionalni savez ranije je energično negirao da je na utakmici bilo vređanja gostujućih igrača na rasnoj osnovi.
XS
SM
MD
LG