Dostupni linkovi

Smanjen prihod kompanije Mekdonalds


Poslovni rezultati lanca restorana brze hrane Mekdonalds smanjeni su za 3 odsto u trećem kvartalu uprkos povećanom prometu u restoranima u SAD i Evropi.

Prihod kompanije je u trećem tromesečiju ove godine smanjen za 1,46 milijardi evra, a vrednost akcije je pala za 1,43 dolara, odnosno za tri odsto dostižući vrednost od 90,25 dolara na njujorškoj berzi.

"Iako su dinamika prodaje i naši finasijski rezultati odraz teške ekonomske situacije na globalnom nivou, mi nastavljamo da tražimo dugoročne mogućnosti kako bi smo ostali konkuretni na tržištu, verni našem dosadašnjem modelu poslovanja", izjavio je generalni direktor Mekdonaldsa Don Tomson.

"Težište rada stavljamo na promet u restoranima, gde je prodaja porasla, uprkos otežanim uslovima s obzirom na smanjenu kupovnu moć klijenata", dodao je on.

Promet u restoranima u SAD je porasla za 1,2 odsto, u Evropi za 1,8, Africi, Bliskom istoku i azijskopacifickom regionu za 1,4 odsto, ali su slabiji rezultati zabeleženi zbog pada prodaje Mekdonaldovskih proizvoda u prodavnicima.
XS
SM
MD
LG