Dostupni linkovi

Slučaj 'Smiljkovsko jezero': Saslušan zaštićeni svjedok


U Skoplju je kasno sinoć saslušan zaštićeni svjedok od čije će izjave zavisiti da li će biti pokrenuta optužnica protiv osumnjičenih za petostruko ubistvo u aprilu kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja.

Istražni sudija Krivičnog suda u Skoplju Vladimir Tufegdžić rekao je da je svjedok komunicirao preko video-veze i da je njegov lik bio zamagljen, a glas vidno izmijenjen.

Šta je otkrio zaštićeni svjedok pod šifrom E1 o petostrukom ubistvu kod Smiljkovaca nije saopšteno javnosti.

Prije i za vrijeme saslušanja, oko zgrade Krivičnog suda u Skoplju bio je raspoređen veliki broj specijalaca. Dok je trajalo suđenje, pred sudom su se okupili najbliži rođaci osumnjičenih, tvrdeći da oni nisu krivi za svirepo ubistvo.

Makedonska policija je odmah po ubistvu organizovala akciju pod nazivom "Monstrum" u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca i uhapsila 20 lica osumnjičenih da su odgovorni za petostruko ubistvo.

MUP je kao direktne osumnjičene za likvidaciju četvorice mladića i ribara optužio Alila Demirija /27/ i Afrima Ismailovića /32/, ali su oni nedostupni organima gonjenja.

Iza rešetaka su Fejzi Aziri /54/ i Rami Sejdi /24/, kao i Haki Haizi, koji je prvobitno trebalo da ima ulogu ključnog svjedoka, ali se predomislio, nakon čega je "dobio" krivičnu prijavu i pritvor.

Petostruko ubistvo dogodilo se 12. aprila kod Smiljkovskog jezera u skopskom kvartu Radišani. Ubijeni su Filip Slavkovski, Aleksandar Naćevski, Cvetančo Acevski, Kiro Tričkovski i Borče Stefkovski.

Obdukcijom je utvrđeno da je na žrtve pucano iz pištolja i automatskih pušaka, iz tri različita ugla.
XS
SM
MD
LG