Dostupni linkovi

Šef obavještajne službe ubijen bombom u Bejrutu


Šef obavještajne službe Snaga unutrašnje sigurnosti (ISF) Libana, Višam al Hasan, ubijen je u bombaškom napadu koji je danas potresao Bejrut.

To je agenciji AFP rekao izvor iz Vlade.

General Hasan je bio blizak Saadu Haririju, vođi libanske opozicije, neprijateljske prema režimu u Siriji Damasku. Trebalo je da general Hasan prije kraja ove godine Hasan preuzme rukovođenjem ISP.

U današnjoj eksploziji u istočnom dijelu Bejruta poginulo je osmoro, a ranjeno 78 ljudi, javila je libanska agencija ANI.

Agencija koja se poziva na podatke civilne odbrane, precizirala je da se eksplozija dogodila 200 metara od kancelarije jedne opozicione hrišćanske stranke koja je protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Agencija France press javila je da su razorene dvije zgrade u istočnom dijelu Bejruta.

Na mjesto eksplozije su ubrzo došli pripadnici vojske, kao i ministar policije Libana Marvan Šarbel.

Sirija je popodne osudila napad u Bejrutu.Ministar za informisanje Sirije je rekao da je to "kukavički" i "teroristički" napad, prenijla je zvanična novinska agencija SANA.

Liban je nekada bio dio Sirije koja je optužena za niz ubistava 2005. i 2008. godine istaknutih libanskih ličnosti neprijateljski raspoloženih prema Damasku, uključujući i bivšeg premijera Rafika Haririja.
XS
SM
MD
LG