Dostupni linkovi

Čanak pred istražnim sudijom


Lider LSV Nenad Čanak stigao je, u pratnji advokata, u novosadski Osnovni sud gde istražnom sudiji treba da da izjavu o tuči ispred novosadske kafane.

Čanak je, u pratnji advokata Milana Đukića, u devet sati ušao u zgradu suda u Novom Sadu. Kako je juče Tanjugu rečeno u LSV, Čanak neće davati izjave pošto sudiji da izjavu. Od ranog jutra ispred suda u Novom Sadu okupio se veliki broj televizijskih ekipa.

Čanak će biti saslušan povodom zahteva za preduzimanje pojedinih istražnih radnji koje je tom sudu uputilo Osnovno tužilaštvo, a zbog sumnje da je Čanak udario beograđanina Pavla Lešanovića ispred kafane "Tako je suđeno", u Novom Sadu.

Poziv za saslušanje u svojstvu svedoka upućen je i vlasniku pomenute kafane Danilu Ikodinoviću, konobarima, muzičarima, pojedinim gostima, članovima Čankovog obezbeđenja i Sari Čanak, koju je, kako tvrdi njen stric, Lešanović te večeri za kafanskim stolom zlostavljao.

Lešanović, njegov vozač i svedoci koje je predložio, svoje iskaze pred novosadskim sudom daće 25. oktobra.

Čanak je nekoliko dana nakon incidenta novinarima u Skupštini Srbije ispričao svoje viđenje ovog slučaja i tom prilikom priznao da je nekoliko puta udario Lešanovića jer je grubo vređao i provocirao njegovu bratanicu. Lider LSV-a nakon tog incidenta podneo je ostavku na mesto poslanika.
XS
SM
MD
LG