Dostupni linkovi

U EU ima 880.000 žrtava prinudnog rada



U zemljama Evropske unije 880.000 ljudi su žrtve prinudnog rada, uključujući i prinudnu seksualnu eksploataciju, pokazuju procjene Međunarodne organizacije rada.

To znači da na 1.000 stanovnika EU 1,8 osoba postane žrtva prinudnog rada, saopštila je Evropska komisija, povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Komesarka EU za unutrašnja pitanja Sesilija Malmstrom prisustvovaće danas tim povodom konferenciji čiji je cilj planiranje budućih akcija i podsticanje saradnje svih aktera u borbi protiv trafikinga.

Na konferenciji, koju organizuju Evropska komisija i kiparsko predsjedništvo EU, učestvovaće i ministar unutrašnjih poslova Kipra Eleni Mavrou i koordinator EU za borbu protiv trafikinga Miria Vasiliadu.

Krivično gonjenje odgovornih za trgovinu ljudima je i dalje na niskom nivou, a najnoviji podaci pokazuju da je broj osuđenih za trgovinu ljudima 2010. bio manji nego 2008. godine, saopštila je Komisija.

Rezultati najnovijeg istraživanja Eurobarometra pokazuju da 93 odsto Evropljana smatra da članice EU treba da sarađuju u borbi protiv trgovine ljudima.
XS
SM
MD
LG