Dostupni linkovi

Srbija: Sporenja SNS i DS oko izborne krađe


DS saopštila da su optužbe SNS o izbornoj krađi bile lažne i zatražila da se predsednik Nikolić javno izvini građanima Srbije. Iz SNS saopšteno da je borba za dokazivanje pljački izborne volje građana tek počela, javlja Tanjug.

Srpska napredna stranka saopštila je u sredu da je šokirana tvrdnjama Demokratske stranke da su optužbe SNS-a o izbornoj krađi bile lažne, istakavši da je DS partija čiji predsednici opština danas odgovaraju zato što su novcem za socijalno ugrožena lica kupovali volju birača u Srbiji.

"SNS naglašava da je ovo tek početak u borbi za dokazivanje pljački izborne volje naroda u sklopu borbe protiv kriminala i korupcije, koja će se dešavati narednih nedelja", navedeno je u saopštenju SNS koja tvrdi da je DS uvela sistemsku korupciju u Srbiju.

DS je nakon odluke Osnovnog tužilaštva u Pančevu da odbaci krivičnu prijavu SNS protiv nepoznatog lica za krađu izbornog materijala iz pančevačke škole, saopštila da predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da se javno izvini građanima zbog neosnovanih optužbi i kleveta u vezi sa navodnom izbornom krađom.

"Očito izmišljena afera o izbornoj krađi uticala je na ukupnu atmosferu pred drugi krug predsedničkih izbora, a Tomislav Nikolić je svojim tvrdnjama ozbiljno uzdrmao međunarodni ugled demokratske zemlje koja je prethodno dobila status kandidata za članstvo u EU", navodi se u saopštenju DS.

Osnovno tužilaštvo u Pančevu odbacilo je krivičnu prijavu za krađu izbornog materijala u tom gradu, a povod za prijavu je bio pronađeni džak sa glasačkim listićima, koji su odmah posle izbora tadašnji čelnici SNS Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić pokazali pred Skupštinom Srbije, tvrdeći da je to dokaz da su izbori pokradeni.

Tužilaštvo je utvrdilo da jedan džak s izbornim materijalom sa biračkog mesta 57 u jednoj školi u Pančevu nije odnet u opštinsku izbornu komisiju, ali da nije bilo manipulacija sa glasovima, niti krađe materijala.
XS
SM
MD
LG