Dostupni linkovi

U sedam incidenata u Skoplju povređeno desetak ljudiDesetak ljudi je povređeno u sedam incidenata koji su se dogodili pre i posle jučerašnje fudbalske utakmice Makedonija - Srbija u Skoplju, saopštila je danas
makedonska policija.

Jedno lice je privedeno, a jedno je dobilo prijavu za prekršaj, rečeno je na konferenciji za novinare.

Prvi incident dogodio se u 13.30 sati kod trgovačkog centra Mavrovka u centru grada, gde su napadnuta dva mladića iz Podgorice, starosti 29 i 17 godina. Oni su napadnuti tvrdim predmetima i zadobili su povrede po licu i telu, nakon čega su odvedeni u bolnicu.

Mladići su policiji rekli da su turisti i da nisu imali nameru da idu na utakmicu, izjavio je konferenciji portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski.

Jedan sat kasnije, nedaleko od mesta prvog incidenta, 15 nepoznatih osoba napalo je troje srpskih državljana i naneli im povrede po glavi i telu, a jedan od njih uboden je nožem u leđa.

Sedam srpskih državljana, koji su bili u vozilima sa srpskim nacionalnim oznakama, napala je veća grupa oko 18 sati kada su ušli u trgovački centar Mavrovka da bi, kako je saopštila policija, kupili patike.

U napadu su povređene dve 32-godišnje osobe iz Leskovca i oštećena su njihova vozila.

Oko 20 sati stanovnik Skoplja prijavio je policiji da ga je nekoliko osoba maltretiralo na Kamenom mostu i pretilo mu nožem, tražeći od njega da baci šal u bojama makedonske zastave.

Policija je intervenisala i na stadionu odakle je udaljen jedan crnogorski navijač jer je pokušao da na tribinama postavi grčku zastavu. Protiv njega je podneta prekršajna prijava.

Incidenta je bilo i nakon završetka utakmice. Na Bit pazaru, naseljenom uglavnom albanskim stanovništvom, u sukobu s navijačkom grupom "Šverceri" fudbalskog tima iz Skoplja povređena su četiri policajca i oštečeno više vozila i kafića. Jedan učesnik tuče je priveden.

Policija je saopštila da su izvršioci jučerašnjih napada uglavnom nepoznata lica za kojima se traga.
XS
SM
MD
LG