Dostupni linkovi

Kacin: Crna Gora pokazala zrelost



Poslanik EP Jelko Kacin kaže da je dobro što niko nije osvojio apsolutnu vlast na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i što će buduća vlada biti koaliciona.

„Koalicione vlade su znatno više okrenute ka sebi, znatno više energije i vremena ulažu u donošenje zajedničkih odluka, a to, po samoj prirodi, vodi ka širem konsenzusu", kazao je Kacin.

On smatra da je izlaznost od preko 70 odsto birača na izborima još jedan pokazatelj da je crnogorsko društvo zrelo.

"Tako velika izlaznost je znak zrelosti crnogorskog društva koje razume da je najveći politički događaj u svakom društvu učešće na parlamentarnim izborima", kazao je Kacin.

On je podgoričkim medijima rekao da, ko god bude ostao van izvršne vlasti u Crnoj Gori, imaće podjednaku ulogu u evropskim obavezama kao i oni koji budu unutar nje.

Na izborima, prema preliminarnim rezultatima Državne izborne komisije (DIK), koalicija Evropska Crna Gora koju predvodi Demokratska partija socijalsita (DPS) Mila Đukanovića dobila je najviše glasova, ali nedovoljno za ponovno osvajanje apsolutne vlasti, zbog čega je ključ za formiranje buduće vlade u rukama stranaka manjinskih naroda.
XS
SM
MD
LG