Dostupni linkovi

Tužba protiv zakupca Svetog Stefana


Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera tužila je kompaniju Adriatik Propertis, zakupca grad-hotela Sveti Stefan, vile Miločer i Kraljičina plaža, zbog duga od 120 hiljada EUR po osnovu poreza na nepokretnosti za prošlu godinu.

Tužba je uslijedila nakon što je Opština Budva, odnosno Sekretarijat za privredu i finansije dostavio novu fakturu za porez Budvanskoj rivijeri, koju je ta kompanija ponovo izmirila umjesto Adriatika.

Vijesti pišu da je HG tužila Adriatik Propertis i tražila sudsku naplatu potraživanja. Problemi između Budvanske rivijere i zakupca Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže, koji traju godinu i po zbog neizmirivanja zakupnine, kulminirali su kada Adriatik Propertis nije platio ni dugovanja na ime poreza.

Hotelski kompleks Sveti Stefan – Miločer, koji je izdat na 30 godina, u katastarskoj evidenciji se vodi na Budvansku rivijeru, pa se toj kompaniji dostavljaju fakture. Ugovorom je predviđeno da plati obavezu i da je nakon toga proslijedi zakupcu koji je dužan da nadoknadi taj iznos.

Adriatik Propertis Budvansoj rivijeri, pored 2,5 miliona EUR za zakup, duguje još 250 hiljada EUR za poreze.

Spor u vezi sa naplatom potraživanja u vezi sa porezom mogao bi biti riješen uskoro, ali još nije poznato na koji način će biti riješen problem izmirivanja zakupnine.
XS
SM
MD
LG