Dostupni linkovi

Bajić:Nemoguće kontrolisati curenje informacija iz istrage



Glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić izjavio je danas da problem curenja informacija iz istrage treba rešiti izmenom Zakona o krivičnom postupku.

Predstavljajući u Saboru izveštaj o radu Državnog tužilaštva za 2011, Bajić je rekao da u Zakon o krivičnom postupku treba vratiti odredbu o zabrani objavljivanja zaštićenih sadržaja u medijima ili propisati da istraga nije tajna.

Upozorio je da će se, ukoliko ne dođe do izmene postojećeg zakona, i ubuduće događati da podaci iz istrage cure. On je ocenio da je praktično nemoguće kontrolisati objavljivanje tajnih informacija.

U hrvatskim medijima objavljeni su brojni iskazi osumnjičenih ili svedoka u različitim postupcima, a među njima i oni iz istraga protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Zbog toga je Sanader više puta optužio glavnog državnog tužioca da namerno pušta tajne informacije iz istrage u medije i to samo one koje su na Sanaderovu štetu.

On je za sada odbio da komentariše SMS poruke koje je, po pisanju portala Index, razmenjivao sa Sanaderom pre nego što su protiv njega podignute optužnice.
XS
SM
MD
LG