Dostupni linkovi

Dačić:Vlada Srbije ostaje posvećana pridruživanju EUVlada Srbije ostaje dosledno posvećana ideji priduživanja Evropskoj uniji i nastavku
harmonizacije zakonadavstva, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačih.

"Na putu evropskih integracija pred Srbijom se nalaze politički izazovi vezani za pitanje Kosova, ali je vlada spremna da ide u susret tim izazovima i ka mirnom rešenju tog pitanja, jer je svesna značaja koji otvaranje pregovora o članstvu u EU ima za naše društvo i ekonomiju", rekao je Dačić na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora u Srbiji.

On je precizirao da se u otvaranju pregovora sa EU postavljaju i pitanja o stabilnosti političkih institucija, vladavine prava, poštovanja ljudskih i manjinskih prava, kao i ekonomske teme vezane za uspostavljanje tržišne privrede i povećanje konkurentnosti.

Dacić je kazao i da Vlada Srbije želi da napravi značajan korak ka EU i da radi na rešavanju svih pitanja koja se postavljaju na tom putu.

On je istakao i da put ka EU nije samo u donošenju zakona već i da se radi na njihovoj primeni, čemu je Vlada Srbije posvećena.
XS
SM
MD
LG