Dostupni linkovi

Dačić: Srbija zaslužila da bude u EU


Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je u nedelju da je Srbija svojom borbom protiv fašizma i žrtvama zaslužila da bude deo Evrope, ali je u Evropsku uniju ne puštaju upravo oni koji su poraženi, a nakon Drugog svetskog rata su počeli da grade novu Evropu.

Kako su javili elektronski mediji u Srbiji, Dačić je u mačvanskom selu Draginac, u zapadnoj Srbiji, na komemoraciji za oko 3.000 civila streljanih 1941., rekao da su srpske žrtve zaboravljene.

"Svi koji su pali u Drugom svetskom ratu su utkali svoje živote u novu Evropu, u Evropsku uniju, gde nas sada uslovljavaju: da bismo u nju ušli moramo da dozvolimo da se završi ono što se započelo u Prvom i Drugom svetskom ratu, a to je da se Srbija što više smanji," prenose beogradski mediji Dačićev govor.

"Srbija nije zaslužila da se prema njoj i njenim nacionalnim interesima ima nepravedan odnos, jer Srbija je uvek bila na strani koja se borila protiv fašizma", rekao je premijer.

Dačić je, kako prenose mediji, ocenio da je Srbija u borbi za ljudske i evropske vrednosti dala mnogo više nego neke druge države koje su vrlo lako postale članice EU.
XS
SM
MD
LG