Dostupni linkovi

U SNSD-u sutra odlučuju o potezima zbog izbornih rezultata


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će stranka na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora odlučiti koje korake će poduzeti nakon analize rezultata proteklih lokalnih izbora, najavljujući i unutarstranačke izbore i preispitivanje rada kadrova SNSD-a u javnim preduzećima.

Dodik je ponovio da SNSD ima razloga da bude nezadovoljan osvojenim načelničkim pozicijama, ali i dodao da stranka „nema razloga za nezadovoljstvo“ što se tiče glasova za stranku i odbornička mjesta.

- U tom pogledu će se i razgovarati - kazao je Dodik, koji je prije nekoliko dana raspustio odbore SNSD-a u 10 općina, što je, kazao je, rezultat činjenice da ti odbori, kao što je onaj u Višegradu, nisu uspjeli da ponove ni prošle izborne rezultate ne samo za mjesto načelnika negoveć ni stranačke.

Potvrdio je da će Izvršni odbor sutra analizirati stanje u raspuštenim odborima, ali i drugima, i dat će realnu procjenu situacije i načina na koji ići dalje.

Fokus će biti, potvrdio je, na lokalnim odborima, a za vrh stranke je rekao da je dao nesumnjiv doprinos da SNSD ostvari dobar rezultat.

Očigledno je da lokalna struktura nije bila adekvatna na nekim mjestima, a ni sami prijedlozi za načelnika. Vrh stranke ne snosi nikakvu odgovornost za to, smatra Dodik.

On je u izjavi za Radio RS-a najavio i potrebu unutarstranačkih izbora u narednih šest mjeseci u svim općinskim odborima bez obzira na izborni rezultat.
XS
SM
MD
LG