Dostupni linkovi

Podnijet optužni prijedlog protiv Olivera Dulića


Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podnijelo je optužni prijedlog Višem sudu u Beogradu protiv Olivera Dulića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Specijalni tužilac Miljko Radisaljvević za B92 kaže da je optužni prijedlog podnijet i protiv Nebojše Janjića, saradnik u Ministarstvu za zaštitu životne sredine u vreme Dulićevog ministarskog mandata i Zorana Drobnjaka, direktora Puteva Srbije. Optužni prijedlog je podnijet za djelo kojim su date dozvole firmi Nuba invest za postavljanje optičkih kablova duž autoputa.

"Njima je stavljeno na teret da su investitoru "Nuba invest" iz Beograda nezakonito izdali prvo saobraćajno-tehničke uslove, a zatim i lokacijsku dozvolu, tražene saglasnosti i konačno građevinsku dozvolu i pored upozorenja od strane zaposlenih u Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja i Javnog preduzeća Putevi Srbije da za to nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi", kaže Radisavljević.

Specijalni tužilac dodaje da je izdavanjem traženih dozvola investitoru "Nuba invest" omogućeno da gradi mrežu optičkih kablova na putnom zemljištu državnih puteva kojima upravljaju Putevi Srbije na koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Hravtskom.

Janjić i Drobnjak su saslušani tokom vikenda, a Oliver Dulić u utorak u okviru istražnih radnji u vezi sa predmetom "Nuba" i mogućim malverzacijama u izdavanju dozvola za postavljanje optičkih kablova duž puteva Srbije.

Radisavljević kaže da tužilaštvo i policija nastavljaju da rade na ovom slučaju kako bi ispitali da li pored zloupotrebe položaja ima i krivčnog djela primanja mita.
XS
SM
MD
LG