Dostupni linkovi

MANS podnijela krivičnu prijavu protiv premijera Lukšića


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela je krivične prijave protiv premijera Igora Lukšića, direktorice Zavoda za zapošljavanje Vukice Jelić i Uprave za kadrove Svetlane Vuković, zbog zloupotrebe projekta zapošljavanja visokoškolaca u izborne svrhe.

U MANS-u navode da su zavod i uprava 10. septembra objavili pozive državnim organima i poslodavcima za učešće u programu stručnog osposobljavanja visokoškolaca.

U toj NVO ističu da je nakon objave poziva koji je otvoren do 15. oktobra u promociju programa uključena većina ministara koji su to zloupotrijebili u predizbornoj kampanji.

Na tome su se angažovali premijer, ministar rada Suad Numanović, ministrica za nauku Sanja Vlahović i ministar održivog razvoja Predrag Sekulić:

"Sve to pokazuje da je Vlada osmislila projekat zapošljavanja visokoškolaca isključivo u izborne svrhe, radi ostanka na vlasti vladajuće koalicije, kako bi se visokoškolcima omogućio pripravnički staž zarad očekivane podrške na izborima ovoj koaliciji", naveo je MANS-a.
XS
SM
MD
LG