Dostupni linkovi

Srbija: Borovici, Iliću, Aleksiću pritvor 30 dana


Vlasniku firme "Vojvodina put" Dušanu Borovici, te Zdravku Iliću i Draganu Aleksiću određen je pritvor od 30 dana u Višem sudu u Zrenjaninu. Pritvor je određen zbog opasnosti da mogu da utiču na svedoke u postupku koji se u tom sudu vodi protiv predsjednika opštine Nova Crnja Pere Milankova.

Portparolka tog suda Branislava Golijanin izjavila je Tanjugu da se Borovici, Iliću i Aleksiću stavlja na teret da su izvršili po jedno krivično delo u saizvršilaštvu.

MUP je juče saopštio da je zrenjaninska policija uhapsila vlasnika privrednog društva "Vojvodina put" AD Dušana Borovicu v.d. direktora JKP "8. avgust" Dragana Aleksića i direktora preduzeća "Vojvodina put" AD Zdravka Ilića, zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet opštine Nova Crnja.

U saopstenju MUP-a je navdeno je da je od marta do aprila predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov, koji se nalazi u pritvoru, naložio Draganu Aleksiću v.d. direktoru JKP "8. avgust", čiji je osnivač opština, da bez sprovođenja postupka javne nabavke za asfaltiranje parkinga na bazenu u Srpskoj Crnji i potpisanog ugovora između opštine Nova Crnja i "Vojvodina put" AD, izda lažne fakture opštini.

Time je preduzeću "Vojvodina put", koje je u vlasništvu Dušana Borovice omogućeno korišćenje goriva i nabavka građevinskog materijala, koje je u iznosu od 3,1 miliona dinara platila opština Nova Crnja. Postupak javne nabavke sproveden je naknadno po završetku tih radova.
XS
SM
MD
LG