Dostupni linkovi

Dragan Marinković Maca povukao kandidaturu za upravnika Pozorišta mladih


Glumac Dragan Marinković, u javnosti poznat kao Maca, povukao je kandidaturu za novog direktora Pozorišta mladih, javlja Radio 021.

On je rekao da ne želi da bude direktor ovog novosadskog pozorišta nakon svega što je o njemu izrečeno u poslednjih nekoliko dana.

"Ujedno se zahvaljujem odbornicima koji su me na to mesto predložili, kao i Upravnom odboru ove ugledne institucije kulture, jer su prepoznali moju iskrenu nameru da u rad Pozorišta unesem novi kvalitet i energiju koja mu je preko potrebna, ali i iskustvo koje sam stekao nakon preko 50 teatarskih premijera u ulozi glumca i reditelja, nakon diplomiranja na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu kao najbolji student u generaciji i kao dobitnik nagrade za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1999/2000. godine Kamernog teatra 55.
Od onih, pak, koji su inspirisali, sprovodili i raspirivali bezočnu kampanju koja je protiv mene vođena u gotovo svim medijima očekujem da makar upola toliko energije i resursa ulože u raskrinkavanje ljudi koji su poslednjih godina unesrećili ovu zemlju, pokrali je kao i građane Srbije, a mnogi od njih to i danas nesmetano čine. Moja uloga bila je potpuno drugačija, da narodu, makar na momenat, vratim osmeh na lice", rekao je Marinković.

Skupština grada danas će svakako usvojiti ostavku koju je u ponedeljak podneo prethodni direktor Zoran Đerić. Koga će Upravni odbor Pozorišta mladih predložiti da dođe na njegovo mesto još nije poznato.
XS
SM
MD
LG