Dostupni linkovi

Fikret Abdić ponovno pred Županijskim sudom u RijeciRiječki županijski sud zakazao je za danas ročište na kojemu će se utvrditi razlozi zbog kojih je Fikret Abdić napuštao Hrvatsku nakon prijevremenog puštanja na slobodu. 'Tada će biti odlučeno hoće li mu sudac uskratiti da ubuduće napušta Hrvatsku', izjavio je glasnogovornik suda Zoran Sršen.

Ranije je bilo najavljeno kako će se ročište o ovome održazi 6. studenog no prijava udruge logoraša iz Velike Kladuše ubrzala je cijeli postupak. Abdić, koji je 2005. godine pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina, u ožujku je pušten na uvjetnu slobodu s rokom kušnje do 7. lipnja 2016. godine.

Udruga bivših zatočenika Fikreta Abdića dostavila je županijskom sudu u Rijeci dokaze koji potvrđuju kako Abdić dolascima u Veliku Kladušu krši odredbe odluke kojom je pušten na uvjetnu slobodu te očekuje kako će mu takvo ponašanje biti onemogućeno.

Predsjednik udruge logoraša iz Velike Kladuše Alija Feriz pojasnio je kako je iz dostavljenih dokaza jasno da Abdić ne dolazi tamo kako bi posjetio obitelj kako je to obrazložio sudu nego kako bi držao političke govore.
XS
SM
MD
LG