Dostupni linkovi

Nove žrtve voditelja BBC-a


Osam tužbi podneseno je protiv bivšeg BBC-jeva voditelja Jimmyja Savilea, optuženog za seksualno zlostavljanje adolescentica tijekom četiri desetljeća, objavio je Scotland Yard.

Ta afera koje je izbila nakon prošlotjednog objavljivanja dokumentarca na privatnom kanalu ITV koji je uništio sliku o jednoj od najslavnijih figura britanske televizije tijekom 1970-ih i 1980-ih, jako je kompromitirajuća za BBC koji se ispričao i obećao internu istragu.

Sam britanski premijer David Cameron je tu aferu nazvao jako zabrinjavajućom i tražio je da objašnjenja od policije i BBC-a o onome što se zbivalo i kako je bilo moguće da se dogodi.

Policija je zabilježila osam tužbi protiv Savilea, dvije za silovanje i šest za seksualne napade. Radi se o uglavnom mladim djevojkama između 13 i 16 godina, rekao je jedan dužnosnik Scotland Yarda na konferenciji za novinare. On je precizirao da se radi o razdoblju od četiri desetljeća i da se prva tužba odnosi na 1959. godinu. Dodao je da smatraju da ima između 20 i 25 žrtava.
XS
SM
MD
LG