Dostupni linkovi

"Nismo očekivali napad u Bengaziju"Direktor američke obaveštajne službe odbacio je kritike zbog načina na koji su obaveštajne agencije odgovorile na napad na konzulat SAD u Bengaziju On je rekao da nije bilo jasnog upozorenja pre tog čina.

Odbacujući tvrdnje republikanskih poslanika, Džejms Kleper je juče kazao da je naivno misliti da je vlada mogla brzo dati definitivno objašnjenje za prošlomesečni napad na američko konzularno predstavništvo u Bengaziju, kada je ubijen američki ambasador sa još tri zaposlena u konzulatu, prenosi AFP. On je na konferenciji o bezbednosti u Orlandu, na Floridi, izrazio nezadovoljstvo zbog kritika upućenih na račun njegove agencije, koje je video u medijima dok se vraćao iz radne posete Australiji.

.On je dodao da nije bilo nikakvih indicija da će se dogoditi napad na američki konzultat u Bengaziju 11. septembra, kada je nekoliko destina naoružanih napadača opkolilo diplomatsko predstavništvo i ubilo američkog ambasadora Krisa Stivensa i još troje diplomata
XS
SM
MD
LG