Dostupni linkovi

Brammertz: Srbija obećala pomak u istrazi o jatacima


Glavni tužilac haškog tribunala Serge Brammertz izjavio je danas u Beogradu da je uvjeren da će sa novom Vladom Srbije nastaviti dobru suradnju kao što je bila do sada kao i da se nada boljitku u istrazi o mreži jataka koji su pomagala skrivanju haških optuženika.

"Nakon sastanka sa premijerom Ivicom Dačićem i ministrom obrane Aleksandrom Vučićem, kao i novim direktorom BIA mogu da zaključim da će nova Vlada surađivati sa Haškim tribunalom", rekao je Brammertz na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu poslije sastanka sa srpkim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

"Dobio sam obećavajuće informacije povodom istrage o mreži jataka i nadam se da ćemo narednih dana imati boljitak u tom pogledu", rekao je Brammertz.

On je dodao da bi trebalo poboljšati suradnju srpskog Tužilaštva za ratne zločine sa sličnim istitucijama u BiH, dok je suradnju s Hrvatskom na tom planu ocijenio kao mnogo intezivniju što, po njegovom mišljenju, nije logično, jer "Srbija sa BiH ima mnogo više zajedničkih predmeta".
XS
SM
MD
LG