Dostupni linkovi

Podgorica: Više od 126 godina za ubojstvo Ščekića 2005.


Na Višem sudu u Podgorici danas je izrečena presude kriminalnoj grupi optuženoj za ubojstvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Sudsko vijeće osudilo je optužene na 126 godina i deset mjeseci zatvora.

Optuženi Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora za krivično djelo podstrekavanje na ubojstvo policijskog inspektora Šćekića i za podstrekavanje za bombaški napad na hotel "Splendid".

Milan Čila Šćekić osuđen je kao direktni izvršilac ubojstva inspektora na kaznu zatvora od 30 godina, kao i Ljubo Vujadinović, koji je na kaznu zatvora od 30 godina osuđen za sudjelovanje u teškom ubojstvu.

Alan Kožar je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 6 godina i 10 mjeseci, zbog podmetanja eksplozivne naprave na hotel "Splendid". Kožar je u pritvoru već proveo više od 6 godina.

Branioci osuđenih najavili su žalbe na presudu, dok je sestra ubijenog policijskog inspektora, Slava Šćekić, izrazila bojazan da bi Apelacioni sud mogao da u daljem postupku poništi presudu Višeg suda.

Šćekić je ubijen je usred noći 30. augusta 2005. godine u podgoričkom naselju Tološi u dvorištu svoje kuće.
XS
SM
MD
LG