Dostupni linkovi

Dačić: Ne bežim od pregovora sa PrištinomPremijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Vranju da ne beži od odgovornosti kada je u pitanju nastavak pregovora sa Prištinom, ali da je bitno odrediti šta je cilj tog dijaloga, šta se njime želi postići i da li ima novih uslova.

Dačić je, komentarišući najavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će ga predložiti da bude na čelu pregovaračkog tima sa Prištinom, rekao da još nije definisana odluka o nastavku dijaloga niti ko će u tome učestvovati, ali da je bitno da se postigne saglasnost šta se tim dijalogom želi postići.

On je naveo da je Srbija opredeljena za mirno rešavanje problema i da su u dijalogu sa Prištinom od 1999. godine učestvovali mnogi političari iz Srbije.

"Ali, dok mi govorimo o dijalogu ovde se, na punktu Dobrosin, puca na policiju, ti napadi dolaze sa teritorije Kosova i Metohije gde naši istražni organi ne mogu da pređu, a niko nikada nije utvrdio ko ih je počinio", rekao je Dačić.

On je precizirao da je na policijski punkt u selu Dobrosin u opštini Bujanovac, uz liniju sa Kosovom, rano jutros pucano, da u napadu nije bilo povređenih, ali da su oštećena dva putnička automobila.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG