Dostupni linkovi

Skupština Srbije odlučuje o imunitetu Dulića


Skupština u 10 sati raspravlja o imunitetu bivšeg ministra Olivera Dulića, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja. Dulić najavio da će se pojaviti na sednici.

"Pojaviću se na početku sednice u Skupštini, ali da ću tek u dogovoru s poslaničkim klubom odlučiti da li ću ući u salu", rekao je za "Blic" poslanik Demokratske stranke Oliver Dulić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da mu “lisice stave u Skupštini”, odgovara:

"Pre glasanja ću se javiti policiji, nema potrebe da oni troše gorivo, otići ću sam".

Na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, Administrativni odbor parlamenta je odlučio da ukine imunitet Duliću i da se omogući njegovo privođenje i vođenje krivičnog postupka, a odluku treba da potvrdi parlament.

Dulić je u subotu izbegao hapšenje, jer se pozvao na poslanički imunitet, a kasnije je saopštio da će otići u policiju, da nije prekršio zakon i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči Dulića za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Osumnjičeni su njegov pomoćnik Nebojša Janjić, kome je nakon saslušanja u Tužilaštvu ukinuto policijsko zadržavanje, kao i Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije".
XS
SM
MD
LG