Dostupni linkovi

Ljajić: Sa Bramercom o pomagačima begunaca i trgovini organima


Glavna tema razgovora srpskih zvaničnika sa tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji sutra dolazi u Beograd, biće mreža pomagača haških begunaca, ali i trgovina ljudskim organima na Kosovu, najavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić.

Ljajić je, u izjavi za Televiziju B92, kazao da će istraga o mreži pomagača haškim beguncima biti tema razgovora našeg Tužilaštva za ratne zločine sa Bramercom.

"U svakom slučaju, to je unutrašnje pitanje Srbije, mi zbog nas treba tu istragu da dovedemo do kraja", kazao je Ljajić i dodao da "u svakom slučaju ni na koji način to ne može da poremeti kompletnu ocenu saradnje Srbije sa Haškim tribunalom".

Ljajić je naveo i da će srpski zvaničnici sa Bramercom razgovarati i o istrazi o trgovini organima na Kosovu.

"Sigurno da ćemo mi nametnuti to pitanje i da ćemo otvoriti tu temu", rekao je Ljajić.

Bramerc sutra dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će se sastati s najvišim srpskim zvaničnicima, a glavna tema razgovora će, kako je najavljeno, biti pitanja vezana za dugogodišnje skrivanje haških begunaca i mreža njihovih pomagača.

Glavni haški tužilac će se, osim sa Ljajićem, sastati i s premijerom Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predstavnicima bezbednosnih službi, podseća Tanjug.
XS
SM
MD
LG