Dostupni linkovi

Tužilac: Janjić u nedelju na saslušanju


Bivši pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojša Janjić biće saslušan danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal, rekao je Tanjugu specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Nakon saslušanja, Tužilaštvo će odlučiti o daljem toku postupka protiv njega, odnosno da li će doneti naredbu o sprovođenju istrage, dodao je Radosavljević.

Sudija za prethodni postupak odlučiće da li će Janjić biti zadržan u pritvoru ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Skupština Srbije razmotriće u ponedeljak Predlog odluke o ukidanju imuniteta poslaniku Oliveru Duliću, nekadašnjem ministru za životnu sredinu, a na zahtev Administrativnog odbora.

Sednicu republičkog parlamenta sa samo tom jednom tačkom dnevnog reda sazvao je predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

Bivši ministar se u subotu pozvao na imunitet kada je policija pokušala da ga privede u njegovoj kući u Subotici, po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je tražilo ukidanje imuniteta zbog vodjenja krivičnog postupka, jer kako se navodi postoji osnovana sumnja da su Dulić, ali i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji.
XS
SM
MD
LG