Dostupni linkovi

Inzko pozvao građane BiH da izađu na izbore


Sutra će građani BiH načiniti izbor koji će imati direktan uticaj na život svakog pripadnika njihove lokalne zajednice, izjavio je danas visoki predstavnik Valentin Inzko uoči održavanja općinskih izbora, 7. oktobra.

“Građani imaju priliku da odlučuju o budućem pravcu kojim će krenuti njihova zajednica i država i sutra bi trebali iskoristiti priliku koja im se pružila”, rekao je on.

“Bez obzira da li ste zadovoljni svojim sadašnjim rukovodstvom i želite da vas i dalje vodi ili vjerujete da treba doći do promjene, morate izaći na birališta i glasati u nedjelju”, dodao je.

Oni koji su se kandidirali na ovim izborima i njihove stranke imali su priliku da kažu kako namjeravaju od svojih lokalnih zajednica napraviti mjesta u kojima ljudi mogu živjeti dostojanstveno i da objasne kako će unaprijediti životni standard. Iako odgovornost da osiguraju slobodne i fer izbore leži na domaćim institucijama, međunarodna zajednica će sa velikom pažnjom pratiti tok ovih izbora i imat će posmatrače na mnogim biračkim mjestima.

“Očekujem da će se izborima stvoriti novi prostor za politički konsenzus i da će nam pomoći da izađemo iz političkog ćorsokaka u kojem se nalazimo još od maja”, rekao je Inzko.

“Ne postoji valjan razlog da se ne glasa; ako vam se ne sviđa neka stranka, onda glasajte za pojedinca”, rekao je visoki predstavnik.

“Birači moraju iskoristiti priliku koju će imati sutra”, poručio je Inzko.
XS
SM
MD
LG