Dostupni linkovi

Uhapšeni osumnjičeni za napad na novinare Vijesti i Dana


Crnogorska policija saopćila je u petak da je privela dvojicu osumnjičenih za napad na novinare Vijesti i Dana u Pljevljima, kao i da su oni procesuirani Tužilaštvu.

Policija je saopćila da je identifikovala Gorana Čavića i Slavka Rončevića kao napadače na novinare.

"Po izvršenoj identifikaciji, oni su pozvani i pristupili su u službene prostorije Područne jedinice Pljevlja, gdje su prikupljena obavještenja u svojstvu građana. Nakon uzimanja izjava, oni su procesuirani nadležnom tužilaštvu u skladu sa zakonom", navela je policija.

Istovremeno, crnogorski premijer Igor Lukšić osudio je napad na dopisnike Vijesti i Dana iz Pljevalja, Gorana Malidžana i Božidara Jelovaca, koji su u četvrtak navečer napadnuti nakon tribine koalicije "Evropska Crna Gora" u tom gradu.

Oni su prvo verbalno napadnuti od pristalica vladajuće koalicije, koji su im upućivali prijeteće poruke, a potom je došlo i do fizičkih nasrtaja na novinare.

Lukšić je u Bijelom Polju kazao da osuđuje napada na novinare, ukazuju i da je u pitanju neprihvatljiv čin.

"Apsolutno osuđujem svaki incident koji podrazumjeva napad na novinare i to sam više puta isticao, odnosno promovisao politiku koja treba da zaštiti slobodu medija. To što se desilo u Pljevljima je apsolutno neprihvatljivo i ne smije da se dešava", rekao je on.

Lukšić je kazao da su zlonamjerni i tendenciozni navodi da je na napad na novinare došlo nakon što je on na predizbornom skupu koalicije "Evropska Crna Gora" optužio Vijesti i Dane da su se stavili u službu opozicije.

"Smatram da Vijesti i Dan nisu nezavisni dnevnici, već da su opozicioni dnevnici. Sloboda medija podrazumjeva i slobodu da se vi svrstate, ali nije fer i nije pošteno da građanima prodajete da ste nezavisni, a zapravo niste, nego ste vrlo svrstani", naveo je on.
XS
SM
MD
LG