Dostupni linkovi

Turska: Sirija ponovo granatirala pogranični grad, vojska uzvratila


Minobacačka granata ispaljena sa sirijske teritorije eksplodirala je u blizini turskog grada Yayladagi, potvrdio je za agenciju Anadolija guverner oblasti Hatay Mehmet Celalettin Lekesiz.

Lekesiz je izjavio da je minobacačka granata upućena iz Sirije pala na teritoriju općine Yayladagi u Turskoj, te da u eksploziji nije bilo stradalih.

On je napomenuo da je granata ispaljena iz Sirije pala u selo Asagipulluyazi koje pripada ovom pograničnom turskom gradu.

Po riječima Lekesiza u napadu nije bilo poginulih niti povrijeđenih, a odmah nakon pada granate iz Sirije turska vojska je uzvratila artiljerijskom vatrom.

Mještani sela Asagipulluyazi potvrdili su za Anadoliju da su čuli pucnje.

S druge strane, još jedna minobacačka granata koja je u četvrtak ispaljena iz Sirije pogodila je poljoprivredno zemljište u naselju Hacipasa, koje pripada turskom gradu Altinozu.

U eksploziji dviju granata ispaljenih iz Sirije koje su pogodile naselje u Akčakaleu u srijedu, smrtno je stradalo pet, dok je deset civila povrijeđeno.

Turska vojska uzvratila je na ovaj napad granatiranjem ciljeva u Tel Abyadu, sirijskom naselju u blizini granice s Turskom.
XS
SM
MD
LG