Dostupni linkovi

Pusićeva u poseti PrištiniŠefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić boraviće od danas do 6. oktobra u poseti Prištini, gde će učestvovati na konferenciji o ulozi žena i razgovarati sa visokim zvaničnicima prištinskih vlasti.

Pusićeva će učestvovati na konferenciji "Partnerstvo za promene: Jačanje uloge žena" i razgovarati sa predsednicom Kosova Atifete Jafjagom, potpredsednicom Editom Tahiri i ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem.

Kako je ocenio hrvatski veb portal "Indeks.hr" (Index.hr), Pusićeva na Kosovo dolazi "u vreme nanovo zaoštrenih tonova iz Beograda".

"Posle početnog, izrazito evropskog opredeljenja tamošnji državni vrh sada poručuje da bi izmedju Evropske unije i Kosova uvek odabrali Kosovo", ocenjuje hrvatski internet portal.

"Mislim da je to traženje ravnoteže. Tu je kancelarka (Nemačke Angela) Merkel na neki način odgovorila na tu vrstu izjava. Pretpostavljam da to ima veze s procenom javnog mnjenja u Srbiji i potrebom da se na neki način skupi i jedna i druga strana", rekla je Pusićeva.
XS
SM
MD
LG