Dostupni linkovi

Đukić-Dejanović: Bezbednost nadvladala ljudska pravaMinistarka zdravlja Srbije Slavica Đukić - Dejanović izjavila je danas, povodom zabrane održavanja Parade ponosa, da su bezbednosni razlozi nadvladali potrebu da se poštuju
ljudska prava.

"Poznato je da bih ja prisustvovala Paradi ponosa, da je održana. Pravo na različitost je među elementarnim pravima i žao mi je što nije bilo mogućnosti da se određene poruke pošalju sugrađanima", rekla je Đukić-Dejanović za Radio Slobodna Evropa.

Upitana da prokomentariše to što su neki političari Paradu ponosa nazvali "Paradom srama", ministarka je rekla da može da razume taj rečnik ali da ne želi da komentariše.

"Možda njih treba pitati šta to za njih znači kada neko realizuje pravo na okupljanje, pravo na iznošenje sopstvenog stava i pravo na različitost. Mislim da nam je u biti da se delimo po svakom pitanju", rekla je ona.

Prema rečima ministarke, otkazivanje Parade ponosa nije slučaj samo u Srbiji ali to ne znači da ne treba dalje da se radi na unapređenju ljudskih prava i prava na okupljanje.
XS
SM
MD
LG