Dostupni linkovi

Beograd: Danas suđenje za pobunu JSO


Suđenje osmorici pripadnika JSO zbog oružane pobune u novembru 2001. treba da počne danas, pošto je odbrana juče zatražila izuzeće tužioca i specijalnog tužioca

Advokat Božo Prelević, koji brani jednog od optuženih pripadnika JSO-a Veselina Lečića, izjavio je da tužilaštvo nije rasvetlilo političku pozadinu ubistva premijera Đinđića, jer su izostali nalogodavci i podstrekači.

"Jedina moja primedba na tužilaštvo i sud jeste što u nekim predmetima više zatrpavaju dokaze nego što ih otkrivaju. Ja mislim da je ovo samo nastavak zatrpavanja dokaza u jednom predmetu gde Srbija treba da crkne od stida šta je dozvolila da ne istraži. Ako istražujete političku pozadinu, a treba da utvrdite ko je u političkoj pozadini, a ne samo da li je Vojislav Koštunica, pa pošto nije on, onda nema političke pozadine. Pa će ispasti da se premijer bogati zamerio nekim kriminalcima", kaže Prelević.

Na optuženičkoj klupi naći će se Milorad Ulemek, Zvezdan Jovanović, Dušan Maričić, Veselin Lečić, Mića Petraković, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić i Vladimir Pocić, koji bi trebalo da počnu izlaganje svoje odbrane pred sudom.

Juče je odloženo suđenje osmorici pripadnika JSO zbog oružane pobune u novembru 2001, jer su advokati optuženih tražili izuzeće tužioca Miljka Radisavljevića.

Predsednik vlade Ivica Dačić potvrdio je da postoje podaci o planiranoj pobuni u zatvoru Zabela koji bi, kako je naveo, mogli biti povezani i s početkom suđenja pripadnicima JSO.
XS
SM
MD
LG