Dostupni linkovi

Ljubljana: Hrvatska ne može istovremeno pregovarati i tužiti Sloveniju


Nakon što je Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova, jučer najavila kako postoji mogućnost da se situacija oko Ljubljanske banke riješi u Baselu, danas se oglasilo Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj

U priopćenju, iz slovenskog veleposlanstva između ostalog se navodi: 'Republika Slovenija očekuje da će Republika Hrvatska svoje više puta dane obaveze poštovati i u praksi.
U tom smislu Republika Slovenija ponovno naglašava da o istoj stvari nije moguće istovremeno pregovarati i tužiti se. Stoga očekuje rješenje problema hrvatskih državnih ovlasti dvjema komercijalnima bankama za tužbe protiv Ljubljanske banke i Nove ljubljanske banke, za koje Slovenija smatra da su u suprotnosti s preuzetim međunarodnim obavezama Republike Hrvatske.

Republika Slovenija tom prilikom ponavlja da ne želi samo pregovarati, nego problem i riješiti. Zato očekuje da će financijski stručnjaci dr. France Arhar i Zdravko Rogić idućeg četvrtka raspravljati i o pitanju spornih ovlasti.

Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj vjeruje da je dobrom voljom obiju strana moguće naći rješenje koje će biti u obostranu korist', zaključuje se u priopćenju koje prenosi tportal.hr
XS
SM
MD
LG