Dostupni linkovi

BiH: Uhapšen član grupe Darka Eleza


SIPA je uhapsila M.K, koji se smatra članom kriminalne grupe Darka Eleza, zbog sumnje da je učestvovao u pljački Privredne banke Sarajevo 29. juna 2006, javlja B92.

K.M. je uhapšen u nastavku opsežne policijske akcije "Lutka" koja je sredinom prošlog meseca pokrenuta u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

"Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu organizovanog kriminala i razbojništva biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, dok su u toku pretresi stana i drugih prostorija i pokretnih stvari koje je osumnjičeni koristio", saopštila je SIPA.

Policijska akcija "Lutka", u kojoj je uhapšeno dvadesetak osoba, bila je usmerena i na hapšenje Naserom Keljmendija, koji se smatra najuticajnijim narko-bosom u regonu, opasan po interese SAD koja ga je u junu mesecu stavila na "crnu listu".

Keljmendi je, međutim, neposredno uoči policijske akcije pobegao iz Sarajeva u Crnu Goru, a potom na Kosovo gde mu se gubi svaki trag. Sud BiH naložio raspisivanje međunarodne poternice za više lica među kojima je, kako su ranije preneli mediji, i Keljmendi. Kosovska policija tvrdi dapoternica za Keljmendijem nije potpuna, ali je uhapšen njegov sin Elvis Keljmendi.

Keljmendi i Elez se navodno sumnjiče da su naručili ubistvo Ramiza Delalića Ćele, juna 2007. godine.
XS
SM
MD
LG