Dostupni linkovi

Libanski mediji: Asad obišao Alepo


Sirijski predsjednik Bašar al Asad posjetio je grad Alepo da bi iz prve ruke stekao uvid u sukobe između državnih snaga bezbjednosti i pobunjenika, te naredio uključivanje dodatnih 30.000 vojnika u bitku, piše danas libanska štampa.

List "Dijar", koji je poznat po pružanju podrške Asadu, prenio je da je sirijski predsjednik stigao u Alepo u zoru helikopterom iz svoje palate u Damasku.

U tekstu nije preciziran datum kada se obilazak desio, niti se precizira da li je Asad još u tom gradu.

Posjeta je organizovana poslije izvještaja o pogoršanju situacije u drugom po veličini gradu u Siriji, najvećem privrednom centru u državi.

"Predsjednik Asad naredio je jedinicama pet i šest, sa oko 30.000 vojnika i 2.000 oklopnih vozila, da krenu iz Hame u Alepo i napadnu okupirana područja uz tursku granicu", piše u tekstu.

Rojters navodi da nije mogao da potvrdi ovaj izvještaj iz nezavisnih izvora. List navodi da ima izvještača u Alepu, a sirijski državni mediji nisu pomenuli nikakvu posjetu.

Pobunjenici su prošle sedmice pokrenuli novu ofanzivu u pokušaju da zauzmu grad koji je do jula bio čvrsto pod Asadovom kontrolom.
XS
SM
MD
LG