Dostupni linkovi

Bevanda razgovarao sa Platinijem i Osimom


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Sarajevu izaslanstva Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH predvođena predsjednicima Michelom Platinijem i Ivicom Osimom, s kojima je razgovarao o aktualnim pitanjima vezanim za nogomet u BiH.

Bevanda se zahvalio Platiniju i UEFA-i na angažmanu u procesu ozdravljenju Nogometnog saveza BiH i kontinuiranoj potpori Komitetu za normalizaciju NSBiH, čiji su članovi istinske legende bh. fudbala, navedeno je u saopštenju.Bevanda je posebno istakao ulogu Platinija u izmjeni sistava evropskih takmičenja, čime je pružena prilika i momčadima iz malih zemalja da se takmiče na velikoj vropskoj sceni.

Predsjednik UEFA-e Platini informirao je Bevandu o dosadašnjem procesu transformaciji NSBiH i pohvalio rad Komiteta za normalizaciju. Platini je istakao da UEFA, zajedno sa NSBiH i državom BiH treba zajednički raditi na izgradnji fudbalske infrastrukture u zemlji, prije svega na izgradnji modernog stadiona za potrebe reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bevanda je rekao da je obveza države da podrži razvitak nogometa, kao i drugih sportova u zemlji, te da je ulaganje u sportsku infrastrukturu preduvjet za razvoj sporta i promovisanje zdravog života među mladima, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.
XS
SM
MD
LG