Dostupni linkovi

Meksiko: Nezadovoljni rezultatima izbora ljevičari oslobodili 80 zavorenika


Pristalice ljevičarske partije, nezadovoljne rezultatima lokalnih izbora, u nastupu gnjeva upale su u zatvor u državi Chiapas na jugu Meksika i oslobodile 80 zatvorenika.

Aktivisti partije Demokratske revoulucije su u nedjelju takođe zapalili gradsku vjećnicu u gradu Motosintla, nedaleko od meksičke granice s Gvatemalom, rekao je ministar unutrašnjih poslova države Chiapas Noe Kastanon.

On je kazao da je policija uhapsila 31 aktivistu koji su otvorili vrata zatvorskih ćelija nakon što je meksička izborna komisija ratifikovala pobjedu kandidata Zelene partije za gradonačelnika Motosintle na opštinskim izborima u julu, prenosi Reuters.

Nezadovoljni rezultatima, oni su u nastupu gnjeva zapalili gradsku kuću, dva policijska automobila i ukrali nekoliko vozila, rekao je zatvorski službenik koji je želio da ostane anoniman.

On je dodao da je policija uhvatila 24 zatvorenika koji su oslobođeni u nemirima. U zatvorskom kompleksu u Chiapasu kaznu služe osuđeni za teške zločine, uključujući silovanja i ubistva.
XS
SM
MD
LG